Eaglemont Project

This Eaglemont home renovation has a fresh and vibrant open-plan living space. The deck has been leveled and has concertina doors that can be opened for indoor-outdoor entertainment.

SHARE PROJECT
  • Feature :
  • Location :
  • Service :

Bedroom and Resting Room Renovation

The master bedroom has been renovated and is fitted with Venetian blinds. The room is made homey with a light charcoal grey carpet. The furniture in the room is a traditional style combining classic and modern styles.

Bathroom

The bathroom is renovated with white tiles and sleek chrome fixtures. It has a generous vanity and large mirror.

Kitchen

The kitchen is renovated with a spacious pantry and classic white cabinets with a panel frame design. The kitchen counter is white stone, hanging lights from the ceiling, and has sleek black matte fixtures.

Living Room

The living room is renovated with grey flooring and a traditional fire place.

Outdoor

The outdoor patio is covered and levelled with the flooring of the living room. The new swimming pool’s window looks out onto the patio.

Gallery

About the Eaglemont Renovation

This Eaglemont 1920s solid brick, double story residence had some truly beautiful rooms to the front but it also had some issues. These issues frustrated the family in residence. One main concern was the lack of flow and connection between rooms. The homeowners also felt particular frustration around the lack of space addressing their entertainment needs.

Period Extensions stylishly reorganised and renovated the home to achieve wonderful, fresh living spaces. We achieved this through a full renovation including a ground floor extension. In particular, we oriented the main living areas in such a way that encourages easy flow. What’s more, we updated the space to focus on the amazing vista of a transparent glass, above-ground, swimming pool. The pool adds a truly inspiring dimension to the updated property.

The first-floor extension has created more bedroom space and multiple bathrooms for their three children. We renovated the kitchen, adding a large island bench, lots of storage, and a walk-in pantry. We also gave the living room a modern update.

The family now loves their living, kitchen, and outdoor entertainment areas, which are perfect for their needs. This home extension is truly designed with the happy family’s future growing needs in mind.

Outdoor Entertaining Area Renovation

A sunset gold gravel paving with great space

Warm outdoor dining area surrounded with green plants

Magnificent open alfresco, perfect area to relax and BBQ

Raw and solid brick pillars

Beautiful wooden polished porch

High bright ceiling with installed fan for those hot summer days

Glass pool window to see through the walls for a unique look

Outdoor Swimming Pool Extension

Large pool area with light grey tiling covering the space around the modern swimming pool

Lots of space surrounding the pool for sunbathing and hang-outs

Ocean blue bottom pool tiling for a natural look and feel

Stylish frameless glass fence for a sweeping pool space

Green plants along the pool edge

Kitchen Renovations

Large open kitchen area overlooking the entertaining space

Lots of storage covered by modern-looking crisp white kitchen cupboards

Integrated dishwasher in style with kitchen cupboards

Outstanding kitchen island with black cupboards with a beautiful white marble bench top

Family size industrial stainless steel refrigerator and freezer

Modern electric stove top and separate built-in oven

Separate pantry room for extra storage and additional integrated dishwasher

Large dining area for great family dinners

Laundry Room Renovations

Bright and light laundry room with lots of space for storage

White tiling across the wall and white cupboards and bench top for a fresh look

Tinted glass door leading to the back yard

Toilet Renovations

Charcoal bathroom floor tiles with soft grey wall tiles giving a modern feel

Modern and toilet with a stylish curve

Nice-looking stainless steel towel racks

Shower Room Modernisation

Modern double bathroom vanity sinks

Large and stylish mirrored bathroom cabinets

Same tile floor and wall design in matt light charcoal colour

Clear frameless glass shower screen

Convenient stainless steel towel rack

Unique built-in shower shelf

Rest Room Refurbishment

New grey carpeted floors giving the rest room a relaxed and warm feel

Crisp white walls and light beige sofa modular,

Mood lighting covering the ceiling to create a light and dimmed feel

CONTACT

Get in Touch

Address: 790 Burke Road, Camberwell Victoria 3124
Business Hours: 9am-5pm Monday-Friday

Contact Us Form
Sending